مطب درمان زخم آسا

قارچ پوست | بررسی علائم و درمان انواع عفونت‌های قارچی پوست

قارچ پوست بررسی علائم و درمان انواع عفونت های قارچی پوست

عفونت‌های قارچی پوست، مو و ناخن در سراسر جهان جزء بیماری‌های عمومی شایع به شمار می‌آیند. عفونت‌های قارچی زمانی ایجاد می‌شوند که یک نوع میکروب قارچی در یک بخش از بدن غالب و بسیار زیاد شود، در حدی که سیستم ایمنی توان شکست دادنش را نداشته باشد.

عفونت‌های قارچی با علائمی مانند قرمزی، خارش و راش پوسته‌پوسته همراه هستند. با این‌ حال اکثر عفونت‌های قارچی خطرناک نیستند و معمولاً به راحتی با کرم درمان می‌شوند. اگر مدام دچار عفونت‌های قارچی می‌شوید، با پزشک درباره روش‌های پیشگیری از عود راش‌های پوستی مشورت کنید. انواع مختلف عفونت‌های قارچی پوست را در این مقاله برای‌تان توضیح می‌دهیم.

قارچ پوست چیست؟

قارچ پوست چیست؟

قارچ پوست یا عفونت قارچی پوستی نوعی عفونت قارچی است که پوست را درگیر می‌کند. قارچ‌ها میکروارگانیسم‌هایی هستند که می‌توانند در بخش‌های مختلف بدن، از جمله پوست، مو و ناخن زندگی کنند. بعضی قارچ‌ها در حالت عادی روی پوست وجود دارند و کاملاً بی‌ضرراند، اما وقتی شرایط مساعد می‌شود، برای مثال هوا گرم یا محیط مرطوب می‌شود، قارچ‌ها بیش از حد رشد می‌کنند و باعث عفونت می‌شوند.

قارچ‌های پوستی انواع مختلف بسیاری مانند درماتوفیت، مخمر و کپک دارند. از نمونه‌های شایع عفونت‌های قارچی پوست نیز می‌توان سندرم پای ورزشکاران، کرم حلقوی و خارش ژوک را نام برد. این عفونت‌ها موجب بروز علائم گوناگونی مانند خارش، سرخی، پوسته پوسته شدن و تاول می‌شوند.

انواع قارچ‌های پوستی

چند نوع قارچ پوستی وجود دارد که باعث عفونت‌های پوستی متفاوتی می‌شوند. شایع‌ترین انواع قارچ‌های پوستی عبارت‌اند از:

  1. تینه‌آ پدیس: تینه‌آ پدیس یا پای ورزشکاران نوعی عفونت قارچی است که به پوست بین انگشتان پا و کف پا آسیب می‌زند.
  2. تینه‌آ کورپوریس: این نوع از عفونت قارچی پوست بدن را معمولاً به صورت لکه‌های حلقوی یا دایره‌ای شکل فرامی‌گیرد.
  3. تینه‌آ کروریس: این نوع عفونت قارچی که با اصطلاح خارش ژوک نیز شناخته می‌شود باعث عفونت پوست در ناحیه کشاله ران می‌شود.
  4. تینه‌آ کاپیتیس: این عفونت قارچی پوست سر را آلوده می‌کند و معمولاً در کودکان مشاهده می‌شود.
  5. کاندیدیازیس: مخمر کاندیدا علت این نوع عفونت قارچی است. کاندیدیازیس می‌تواند بخش‌های مختلف بدن مانند پوست، دهان و ناحیه تناسلی را عفونی کند.
  6. پیتریازیس ورسیکالر: این نوع عفونت پوستی پوست قفسه سینه، پشت بدن و بالای بازوها را درگیر می‌کند و لکه‌هایی از پوست تغییر رنگ داده را ایجاد می‌کند.

درمان عفونت‌های قارچی پوست معمولاً شامل مصرف داروهای ضد قارچی به صورت کرم‌های موضعی یا داروهای خوراکی می‌شود؛ نوع دارو به شدت عفونت بستگی دارد. اگر احتمال می‌دهید که به عفونت قارچی مبتلا هستید، حتماً برای درمان اقدام کنید، چون بعضی عفونت‌ها پخش می‌شوند و به عوارض جدی‌تری دامن می‌زنند که سلامتی‌تان را به خطر می‌اندازند.

علائم قارچ پوستی

علائم قارچ پوستی

علائم قارچ پوستی متغیر است و به نوع عفونت و بخش درگیر بدن بستگی دارد. در هر حال از علائم شایع قارچ پوستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سرخی و سوزش: پوست عفونت‌کرده سرخ و ملتهب می‌شود و می‌خارد.
  2. پوسته پوسته یا فلسی شدن پوست: پوست خشک و پوسته پوسته می‌شود و در بعضی موارد ترک می‌خورد یا لایه‌ای از پوست جدا می‌شود.
  3. تاول: قارچ‌های پوستی گاهی تاول‌های کوچکی را روی ناحیه عفونت‌کرده ایجاد می‌کنند.
  4. راش: گاهی راشی در اثر عفونت قارچی ایجاد می‌شود که می‌تواند با خارش یا درد همراه باشد.
  5. تغییر رنگ: پوست تغییر رنگ می‌دهد و پوست عفونت‌کرده روشن‌تر یا تیره‌تر از پوست اطراف می‌شود.
  6. بوی بد: بعضی از انواع قارچ‌های پوستی مانند قارچ پوستی پا بوی بدی دارند.

لازم به ذکر است که تمام ناراحتی‌های پوستی همراه با علائم فوق لزوماً نتیجه قارچ پوست نیستند. اگر به ابتلا به عفونت قارچی پوست مشکوک شدید، بهترین کار این است که برای تشخیص صحیح و برخوردار شدن از درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.

علت بروز قارچ‌های پوستی

علت بروز قارچ های پوستی

بسیاری از گونه‌های مختلف مخمرها و قارچ‌های پوستی باعث عفونت پوست، مو و ناخن می‌شوند. احتمال سرایت این عفونت‌ها به صورت زیر وجود دارد:

  • از انسان به انسان
  • از حیوان به انسان
  • به صورت نادرتر از خاک به انسان

بعضی عفونت‌های قارچی پوست، مانند کاندیدا (برفک)، معمولاً نتیجه رشد بیش از حد قارچ‌هایی هستند که در گذشته در بدن‌تان وجود داشته و بی‌ضرر بوده‌اند.

ازآن‌جایی که قارچ‌ها گرما و رطوبت را دوست دارند، احتمال مبتلا شدن‌تان به عفونت در شرایط زیر افزایش می‌یابد:

  • پوشیدن لباس‌های تنگ یا کفش‌هایی که در محیط گرم و مرطوب به پاهای‌تان اجازه نفس کشیدن نمی‌دهند.
  • اضافه وزن داشتن: چین‌های پوستی در صورت داشتن اضافه وزن روی هم ساییده می‌شوند.

احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی پوستی در شرایط زیر افزایش می‌یابد:

  • ضعیف بودن سیستم ایمنی به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند HIV یا مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها
  • ابتلا به دیابت
  • در حال مصرف آنتی بیوتیک بودن
  • بارداری

چه زمان باید به پزشک مراجعه کنیم؟

عفونت‌های قارچی پوست ناراحتی‌های شایعی هستند.

اگرچه عفونت‌های قارچی معمولاً جدی نیستند، اما به دلیل خارش یا سرخ و پوسته پوسته شدن پوست با ناراحتی و سوزش همراه‌اند. راش در صورت درمان نشدن عفونت قارچی پخش می‌شود و سوزش و ناراحتی ناشی از آن بیشتر می‌شود.

بسیاری از عفونت‌های قارچی پوست در نهایت در واکنش به داروهای ضد قارچ بدون نسخه (OTC) بهبود می‌یابند. اما در شرایط زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • ابتلا به عفونت قارچی پوستی که بهبود نمی‌یابد، بدتر می‌شود یا پس از درمان با داروهای بدون نسخه عود می‌کند.
  • وجود لکه‌های ریزش مو در کنار خارش یا پوسته پوسته شدن پوست
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی و مشکوک شدن به عفونت قارچی
  • ابتلا به دیابت و احتمال دچار شدن به پای ورزشکاران یا اونیکومایکوز (عفونت قارچی ناخن)

اگر دچار نقص سیستم ایمنی یا دیابت هستید، باید بدانید که درمان نکردن عفونت می‌تواند به سلولیت یا عفونت‌های سیستمی منجر شود.

همچنین اگر به عفونتی مبتلا هستید که با مصرف داروهای بدون نسخه بهبود نمی‌یابد، باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان موثرتری را برای‌تان تجویز کنند.

انواع عفونت‌های قارچی پوست و درمان آن‌ها

همانطور که پیشتر نیز توضیح داده بودیم، قارچ‌های پوستی انواع مختلفی دارند و هرکدام نیز می‌توانند علائم نسبتا متفاوتی بروز دهند. لازم به ذکر است که به محض مشاهده علائم ذکر شده حتما بایستی به پزشک خود مراجعه فرمایید. نمونه برداری کردن از بافت‌های قارچی می‌تواند در تشخیص نوع دقیق قارچ بسیار مفید باشد. در این بخش ما بیماری‌ها و عفونت‌های ناشی از انواع قارچ‌های پوست را بررسی نموده و درمان‌های مربوط به آنها را قید خواهیم کرد.

سندروم پای ورزشکار

سندروم پای ورزشکار

سندرم پای ورزشکاران یا تینه‌آپدیس به عفونت قارچی پوست پا گفته می‌شود. گروهی از قارچ‌ها موسوم به درماتوفیت‌ها علت ابتلا به سندرم پای ورزشکاران هستند. درماتوفیت‌ها در محیط‌های گرم و مرطوبی مانند کفش و جوراب رشد می‌کنند. پای ورزشکاران عارضه شایعی است که در تمام گروه‌های سنی مشاهده می‌شود و به راحتی قابل‌درمان است.

درمان سندروم پای ورزشکار معمولاً مستلزم مصرف داروهای ضد قارچی است که به صورت کرم، لوسیون یا پودر مصرف می‌شود. مصرف داروهای ضد قارچی خوراکی در بعضی موارد ضرورت می‌یابد. همچنین لازم است پاهای‌تان را تمیز و خشک نگه دارید، کفش و جوراب تمیز و خشک بپوشید و در مکان‌های عمومی مانند اتاق رختکن و استخر شنا پابرهنه راه نروید تا از عود عفونت‌ پیشگیری کنید.

عفونت قارچ حلقوی

عفونت قارچ حلقوی

کرم حلقوی یا تینه‌آ کورپوریس نوعی عفونت قارچی شایع پوستی است که هر بخشی از بدن را می‌تواند درگیر کند. هرچند این عفونت قارچی به نام کرم حلقوی شناخته می‌شود، اما علت ابتلا به آن، برخلاف نامش نوعی کرم نیست، بلکه گروهی از قارچ‌ها به نام درماتوفیت‌ها عامل بروز این نوع عفونت قارچی هستند. کرم حلقوی بسیار مسری است و از طریق تماس مستقیم با سطوح، لباس و پوست آلوده منتقل می‌شود.

متخصص پوست و مو داروهای ضد قارچ را برای درمان کرم حلقوی تجویز می‌کند. این داروها به شکل‌های مختلفی مانند کرم، پماد و قرص مصرف می‌شوند. نوع داروی مصرفی بستگی به این دارد که کدام بخش بدن نیازمند درمان است.

کرم یا پماد ضد قارچ غالباً عفونت قارچی کرم حلقوی پوست را از بین می‌برد. اکثر داروها دو بار در روز به مدت دو تا چهار هفته مصرف می‌شوند. مصرف بسیاری از داروهای مورد تایید برای کودکان نیز ایمن است. اگر کرم حلقوی ناحیه بزرگی از پوست را آلوده کرده باشد، باید داروی ضد قارچ تجویزی مصرف کنید.

اگر عفونت کرم حلقوی پوست سر کودک را درگیر کرده باشد، غالباً دارویی به نام گریزئوفولوین به کودک داده می‌شود. متخصص پوست گریزئوفولوین را به صورت قرص، کپسول یا شربت تجویز می‌کند. البته گاهی متخصص داروهای دیگری تجویز می‌کند.

از بین بردن قارچ کرم حلقوی پوست سر غالباً مستلزم استفاده از شامپوی ضد قارچی است. تمام افرادی که با بیمار آلوده زندگی می‌کنند باید از شامپوی ضد قارچی استفاده کنند. کرم حلقوی پوست سر بسیار مسری است. استفاده همه اعضای خانواده از شامپوی ضد قارچ مانع از آن می‌شود که اعضای خانواده عفونت را به یکدیگر انتقال بدهند.

بیماری خارش ژوک یا تینیا کروریس

بیماری خارش ژوک یا تینیا کروریس

خارش ژوک یا تینیا کروریس نوعی عفونت قارچی شایع است که ناحیه کشاله ران را درگیر می‌کند. نوعی قارچ به نام درماتوفیت عامل ایجاد این نوع عفونت است. درماتوفیت‌ها در بخش‌های گرم و مرطوب بدن زنده می‌مانند. خارش ژوک معمولاً به صورت راشی سرخ و همراه با خارش در ناحیه کشاله ران بروز می‌یابد که گاهی در بخش داخلی ران و باسن نیز پخش می‌شود.

خارش ژوک را به راحتی می‌توان در خانه با داروهای ضدقارچ موضعی بدون نسخه درمان کرد.

کرم‌ها و اسپری‌های ضدقارچ خارش ژوک گونه‌های اصلی قارچ‌هایی را هدف می‌گیرند که باعث ایجاد عفونت می‌شوند. استفاده از کرم و اسپری ضد قارچ آسان است؛ این داروها معمولاً حاوی ترکیباتی مانند کلوتریمازول هستند.

در صورت مشاهده علائم التهاب می‌توانید ترکیبی از داروهای کورتیکواستروئیدی ملایم مانند هیدروکورتیزون و داروهای ضد قارچ را برای درمان خارش ژوک مصرف کنید.

عفونت مخمر کاندیدا

عفونت مخمر کاندیدا

عفونت پوستی مخمر کاندیدا نوعی عفونت قارچی است که در اثر رشد بیش از حد قارچ کاندیدا روی پوست ایجاد می‌شود. عفونت مخمر کاندیدا می‌تواند بخش‌های مختلفی از بدن، مانند زیر بغل، کشاله ران و بین انگشتان پا را درگیر کند. این عفونت با علائمی مانند خارش، قرمزی و پوسته‌پوسته شدن پوست همراه است.

عفونت‌های پوستی کاندیدا غالباً در بخش‌های گرم و مرطوب بدن، یعنی ناحیه‌های مطلوب برای رشد قارچ‌ها، بروز می‌یابند. عامل‌های خطر ابتلا به عفونت پوستی کاندیدا شامل چاقی، دیابت و سیستم ایمنی ضعیف می‌شود.

پودرهای جاذب یا خشک‌کننده برای پیشگیری از عفونت‌های قارچی مفید‌اند. کرم‌ها، لوسیون‌ها یا پودرهای ضد قارچ پوست برای درمان عفونت مخمری پوست، دهان یا واژن کاربرد دارند. مصرف داروهای ضد قارچ خوراکی در صورت ابتلا به عفونت‌های شدید کاندیدای دهان، گلو یا واژن ضرورت می‌یابد.

عفونت تینه‌آ ورسیکالر

عفونت تینه آ ورسیکالر

پیتریازیس ورسیکالر یا تینه‌آ ورسیکالر نوعی عفونت قارچی پوستی شایع است که مخمری به نام مالاسزیا فورفور عامل ابتلا به آن است. این نوع عفونت قارچی عموماً قفسه سینه، پشت بدن و بالای بازوها را درگیر می‌کند و به صورت لکه‌های کوچک، پوسته‌پوسته و تغییر رنگ داده‌ای ظاهر می‌شود که روشن‌تر یا تیره‌تر از پوست اطراف‌اند.

درصد شیوع پیتریازیس ورسیکالر در شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بالاتر است. همچنین تصور می‌شود که این عفونت قارچی در افراد با پوست چرب یا افرادی که به شدت عرق می‌کنند، شایع‌تر باشد. مخمر ایجاد کننده عفونت بخشی عادی از میکروبیوتای پوست است، اما گاهی رشدش از کنترل خارج می‌شود و باعث بروز علائم می‌شود.

تینه‌آ ورسیکالر علی‌رغم آزاردهنده بودنش معمولاً به راحتی قابل‌درمان است. تینه‌آ ورسیکالر با استعمال کرم‌ها، لوسیون‌ها یا شامپوهای موضعی روی پوست درمان می‌شود. پزشکان داروهای خوراکی را برای درمان موارد شدیدتر یا گسترده‌تر تینه‌آ ورسیکالر تجویز می‌کنند. تمام این داروها حاوی ترکیبات ضد قارچی برای از بین بردن قارچ‌ها یا متوقف ساختن رشد‌شان هستند. درمان مناسب با داروهای ضدقارچ برای بهبودی کامل و جلوگیری از عود عفونت قارچی ضروری است.

برای درمان عفونت قارچی تینه‌آ ورسیکالر باید داروهای زیر را روی پوست بزنید و بگذارید دارو چند دقیقه تا چند ساعت روی پوست بماند، سپس پوست را بشویید:

  • کلوتریمازول (لوتریمین AF®)
  • میکونازول (میکادرم)
  • سولفید سلنیوم (شامپو سلسون بلو)
  • تربینافین (لامیزیل AT®)
  • صابون زینک پیریتیون

قارچ ناخن

قارچ ناخن

عفونت‌های قارچی ناخن یا اونیکومایکوز عارضه شایعی است که در اثر رشد بیش از حد قارچ‌های ناخن ایجاد می‌شود. این عفونت معمولاً از لبه ناخن شروع و در بستر ناخن پخش می‌شود. ناخن در اثر عفونت قارچی ضخیم و شکننده می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد.

عفونت‌های قارچی ناخن در ناخن‌های پا شایع‌تر از ناخن‌های دست است و انواع قارچ‌ها، مانند درماتوفیت‌ها، مخمرها و کپک‌ها می‌توانند علت آن باشند. از عامل‌های خطر ابتلا به عفونت قارچی ناخن می‌توان به سیستم ایمنی ضعیف، دیابت و سابقه ابتلا به سندرم پای ورزشکاران اشاره کرد.

درمان عفونت‌های قارچی ناخن دشوار است و درمان زودهنگام بالاترین شانس موفقیت را خواهد داشت. عفونت‌های قارچی ناخن معمولاً خودبه‌خود از بین نمی‌روند و بهترین درمان معمولاً شامل تجویز قرص‌های خوراکی ضدقارچ می‌شود. اگر عفونت شدید باشد، پزشک ناخن را می‌کشد. رفع عفونت ناخن چند ماه تا یک سال طول می‌کشد.

عفونت‌های قارچی ناخن ارتباط تنگاتنگی با عفونت‌های قارچی پوست دارد. اگر عفونت قارچی درمان نشود، از یک نقطه به نقطه دیگر سرایت می‌کند. بیماران باید تمام ناراحتی‌های پوستی‌شان را به پزشک اطلاع بدهند تا از درمان مناسب عفونت‌های قارچی مطمئن شوند.

قارچ پوستی کودکان

قارچ پوستی کودکان

کودکان نیز مانند بزرگسالان به عفونت‌های قارچی مبتلا می‌شوند. کودکان بیشتر مستعد ابتلا به بعضی گونه‌های خاص از عفونت‌های قارچی پوست مانند تینه‌آ کاپیتیس (کرم حلقوی پوست سر) و تینه‌آ کورپوریس (کرم حلقوی بدن) هستند و این گونه‌ها در کودکان شایع‌تر است.

احتمال مبتلا شدن کودکان به عفونت‌های قارچی در بخش‌های گرم و مرطوب بدن مانند کشاله ران، زیربغل و بین انگشتان پا به دلیل عرق کردن و تماس پوستی مستقیم حین ورزش و بازی بیشتر است.

والدین باید مراقب بروز نشانه‌ها و علائم عفونت‌های قارچی پوست در کودکان باشند؛ از جمله این علائم می‌توان به خارش، قرمزی، پوسته پوسته شدن و یا لکه‌های برآمده روی پوست اشاره کرد. اگر احتمال می‌دهید که فرزندتان به عفونت قارچی مبتلا شده است، حتماً برای بهره‌مندی از تشخیص صحیح و درمان مناسب با پزشک مشورت کنید.

پیشگیری از عفونت‌های قارچی پوست

پیشگیری از عفونت های قارچی پوست

با رعایت چند اقدام احتیاطی ساده می‌توانید خطر ابتلا به عفونت قارچی پوست را کاهش دهید. توصیه‌های زیر برای پیشگیری از عفونت قارچی پوست مفید است:

  • پوست‌تان، به‌ویژه چین‌های پوستی را پس از حمام و شستشو کاملاً خشک کنید.
  • جوراب، لباس، ملافه و سرویس خواب را به طور منظم برای از بین بردن قارچ‌ها بشویید.
  • در مکان‌های عمومی مانند حمام، سونا و استخر پابرهنه راه نروید.
  • لباس گشاد کتانی یا نخی و تهیه‌شده از مواد قابل‌تنفس بپوشید. طراحی لباس باید به گونه‌ای باشد که رطوبت را از پوست دور نگه دارد.
  • از حوله، برس یا شانه به طور اشتراکی استفاده نکنید.
  • هر دو یا سه روز یک بار کفش دیگری بپوشید تا کفش زمان کافی برای خشک شدن داشته باشد.
  • اگر دیابت دارید، قند خون‌تان را کنترل کنید.
  • اگر یکی از اعضای خانواده‌تان به عفونت کرم حلقوی پوست سر مبتلا‌ست، ملحفه و سرویس خواب، کلاه، شانه و اکسسوری‌های مو را در محلول آب و وایتکس رقیق بشویید.
  • اگر به مبتلا شدن حیوان خانگی‌تان به عفونت قارچی کرم حلقوی مشکوک هستید، حیوان را نزد دامپزشک ببرید.

نتیجه گیری

راش‌های پوستی قارچی ناراحت‌کننده‌اند و خارش‌شان آزاردهنده است، اما قابل‌درمان‌اند. اگر متوجه راش یا تغییر پوست‌تان شدید، به پزشک مراجعه کنید. معمولاً یک دوره درمان با کرم‌های ضد قارچ، چه تجویزی چه بدون نسخه، راش را از بین می‌برد و خارش را برطرف می‌کند. همچنین پزشک اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از عود عفونت قارچی توصیه می‌کند.

پرسش‌های پرتکرار

عفونت قارچی مسری است؟

بله، عفونت‌های قارچی مسری هستند و از انسان به انسان یا حیوان به انسان منتقل می‌شوند؛ انتقال عفونت قارچی از خاک به انسان نادرتر است. قارچ‌ها در صورت تماس با اشیای آلوده مانند لباس، لوازم خواب یا برس مو منتقل می‌شوند. همچنین پابرهنه راه رفتن روی کف آلوده مکان‌هایی مانند استخر عمومی نیز ممکن است به سرایت عفونت قارچی منجر شود.

آیا عفونت‌های پوستی قارچی ممکن است به بخش‌های دیگر بدن نیز سرایت کند؟

بله ممکن است عفونت قارچی شما به بخش‌های داخلی همچون زبان یا واژن سرایت نماید بنابراین بهتر است تا در اسرع وقت به درمان آن بپردازید.

اگر عفونت قارچی پوست درمان نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

عفونت قارچی پوست در صورت درمان نشدن مدتی طولانی در بدن‌تان باقی می‌ماند. همچنین ممکن است عفونت قارچی در دیگر بخش‌های بدن پخش شود، باعث عفونت باکتریایی شود یا به دیگران سرایت کند. عفونت قارچی پوست سر در صورت درمان نشدن می‌تواند به ایجاد لکه‌های طاسی روی سر منجر شود.

چه افرادی بیشتر در معرض عفونت‌های قارچی پوست قرار دارند؟

همه حتی افراد سالم نیز ممکن است به عفونت‌های قارچی پوست مبتلا شوند، قارچ‌ها به وفور در محیط وجود دارند و ما انسان‌ها آن‌ها را تنفس می‌کنیم یا هر روز با هاگ‌های قارچی تماس داریم، بی آن‌که در اثر این تماس بیمار شویم. با این‌ حال افرادی که سیستم ایمنی بدن‌شان ضعیف است، احتمال مبتلا شدن‌شان به عفونت‌های قارچی بالاتر است.

داروهای گیاهی برای درمان عفونت‌های قارچی پوست مفید‌اند؟

داروهای گیاهی مانند روغن درخت چای برای درمان عفونت‌های قارچی پوست توصیه می‌شوند. برخی بیماران ترجیح می‌دهند که داروهای گیاهی را امتحان کنند، اما شواهد کافی درباره مؤثر بودن درمان‌های طبیعی وجود ندارد و متخصصان این داروها را توصیه نمی‌کنند.

چطور می‌توانم عفونت قارچی پوست را در دوران بارداری درمان کنم؟

مصرف داروهای ضدقارچ موضعی در دوران بارداری خطری ندارد. نیستاتین، کلوتریمازول، میکونازول، تربینافین، سیکلوپیروکس و سلنیوم سولفاید نمونه‌هایی از ضدقارچ‌های موضعی هستند.

عفونت قارچی می‌تواند فصلی باشد؟

اگرچه احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی در سراسر سال وجود دارد، در فصل تابستان بسیار بیشتر از دیگر مواقع سال مستعد ابتلا به بعضی عفونت‌های قارچی مانند برفک و تینه‌آ هستیم. قارچ‌ها در شرایط گرم و مرطوب زنده می‌مانند و بخش‌هایی از بدن را که در فصل تابستان عرق می‌کند، به زیستگاه‌هایی ایده‌آل برای خود تبدیل می‌کنند.

فهرست مطالب
زنبیل خرید
تماس با کلینیک
× مشاوره در واتساپ