مطب درمان زخم آسا

چسب کامفیل برای زخم بستر + قیمت

چسب کامفیل
فهرست مطالب

چسب کامفیل، نوعی چسب پانسمانی برای زخم بستر می‌باشد. زمانیکه ترشحات زیادی از زخم تولید شود، رنگ چسب سفید شده و نشانه آن است که باید پانسمان تعویض شود.

چسب کامفیل در ابعاد متفاوتی در بازار موجود است که با توجه به ابعاد زخم و شرایط بیمار می‌توانید از آنها استفاده کنید. در نظر داشته باشید قبل از استفاده از چسب کامفیل برای درمان زخم بستر، بهتر است با پزشک متخصص زخم مشورت کنید.

چسب کامفیل از چه موادی تهیه شده و چه ویژگی‌هایی دارد؟


 

مواد تشکیل دهنده چسب کامفیل

چسب زخم بستر کامفیل شامل یک سطح پلی اورتان نیمه تراوا است که با لایه ای از چسب انعطاف پذیر و چسبنده پوشانده شده و حاوی کربوکسی متیل سلولز سدیم و آلژینات کلسیم است که به عنوان عامل اصلی جذب کننده و تشکیل دهنده ژل می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این نوع چسب، نفوذپذیری در برابر بخار آب و نفوذناپذیری در مقابل میکروارگانیسم‌ها و ترشحات می‌باشد. زمانیکه زخم، ترشحاتی از خود تولید می‌کند، قسمت‌های جاذب چسب تمامی این ترشحات را به خود جذب کرده و آن‌ها را به نوعی ژل مبدل می‌کند. همچنین این پانسمان ضدآب بوده و بیمار به راحتی می‌تواند با آن حمام کند.

مزایای چسب کامفیل برای درمان زخم بستر


 

چسب کامفیل برای درمان زخم بستر

برخی از مزایای چسب کامفیل برای بهبود زخم بستر عبارتند از:

  1. دارا بودن سطحی صاف به منظور جلوگیری از وارد آمدن هرگونه فشار و اصطکاک اضافی بر زخم بسترهای درجات ۱ و ۲.
  2. قابلیت نشان دادن ابعاد و میزان گسترش زخم.
  3. دارا بودن لایه‌ای از هیدروکلوئید که باعث می‌شود چسب به خوبی به زخم چسبیده و جدا نشود و نیز به آسانی بتوان هنگام تعویض پانسمان، آن‌ را از زخم جدا کرد.
  4. پانسمان هیدروکلوئیدی که از زخم در برابر انواع آسیب‌ها محافظت کرده و همچنین رطوبت زخم را به خوبی حفظ می‌کند.
  5. دارا بودن خواص ضد آبی و آنتی باکتریالی.
  6. دارا بودن لایه‌ای نیمه تراوا برای تبخیر رطوبت.
  7. متشکل از ۳ بخش که استفاده از آن را برای بیمار راحت می‌کند.
  8. دارا بودن لایه‌ای از سولفات قلیایی آلومینیوم.
  9. تولید در بسته بندی جدید با ابعادی مناسب به منظور استفاده همه بیماران.
  10. دارا بودن دستورالعمل‌ استفاده از چسب.

سایز و ابعاد چسب کامفیل


 

ابعاد چسب کامفیل

چسب های کامفیل در ابعاد مربعی شکل و در انواع: ساکرال، کانتور و کاهش فشار، به منظور پاسخگویی به نیازهای بیماران در بازار موجود است.

چسب کامفیل در ابعاد مختلفی موجود است:

  • ۴ سانتی‌متر × ۶ سانتی‌متر
  • ۱۰ سانتی‌متر  × ۱۰ سانتی‌متر
  • ۱۵ سانتی‌متر  × ۱۵ سانتی‌متر
  • ۱۸ سانتی‌متر  × ۲۰ سانتی‌متر (نوع ساکرال)
  • ۶ سانتی‌متر  × ۸ سانتی‌متر ( نوع کانتور)
  • ۹ سانتی‌متر  × ۱۱ سانتی‌متر (نوع کانتور)

آیا چسب کامفیل برای درمان زخم بستر گزینه مناسبی است؟


 

چسب کامفیل برای درمان زخم‌ بستر

پانسمان های هیدروکلوئیدی مانند چسب کامفیل، از جذب بالایی برخوردار بوده و قادرند تمامی ترشحات زخم بستر را به خوبی جذب کنند. از دیگر مزایای این چسب ها ضدآب بودن آن ها می‌باشد. بدین منظور می‌توان برای بیمارانی که دچار بی‌اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع شده‌اند و نیز زخم بستر دارند، از این نوع چسب ها استفاده کرده تا زخم بستر آنها آغشته به ترشحات ادراری نشود. از چسب های کامفیل باید تنها برای زخم‌های بستر غیرعفونی استفاده شده و ۲ تا ۷ بار در هفته نیز تعویض شوند.

چسب کامفیل چگونه به درمان زخم بستر کمک می‌کند؟


چسب کامفیل به طور خاص برای بهبود سریع زخم‌ها طراحی و تولید شده‌است. به دلیل خاصیت جذب ترشحات بالایی که دارد، گزینه بسیار مناسبی برای درمان سوختگی‌ها، برش‌های سطحی پوست و زخم بستر می‌باشد. زمانیکه ترشحات توسط چسب جذب شده و تشکیل یک توده ژل مانند را بدهد، رطوبت مورد نیاز برای بهبودی هرچه سریعتر زخم نیز فراهم می‌شود. یکی از مزایای این چسب، عدم چسبیدن توده ژل مانند به زخم، به هنگام برداشتن پانسمان از روی آن می‌باشد.

این نوع چسب ها استریل می‌باشند و می‌توان از آن ها به عنوان پانسمان اولیه یا ثانویه برای زخم بستر استفاده کرد. همچنین خاصیت ضدباکتری که چسب های کامفیل دارند، کمک چشمگیری به درمان زخم‌های بستر می‌کند.

چگونه از چسب کامفیل برای درمان زخم استفاده کنیم؟


 

نحوه استفاده از چسب کامفیل برای درمان زخم

در هنگام استفاده از پانسمان کامفیل در بیمار زخم بستری بهتر است قبل از هرکاری ابتدا زخم را با دقت با استفاده از سرم شست و ‌شو و گاز استریل تمیز کرده و سپس اطراف زخم را کاملاً خشک نمایید، حالا باید اندازه پانسمان را به طوری انتخاب کنید که در زمان گذاشتن پانسمان بر روی زخم از هر طرف به اندازه ۱ الی ۲ سانتی‌متر از لبه های زخم فاصله داشته باشد تا چسبندگی درست حاصل شود.

توصیه می‌شود برای زخم هايی که عمقی بیشتر از ۵ میلی‌متر دارند، ابتدا خمیر کامفیل روی سطح اعمال شده و سپس چسب روی ناحیه چسبانده شود.

تعویض چسب کامفیل


تعداد دفعات عوض کردن پانسمان کامفیل، به نوع زخم بستگی دارد. به عنوان مثال، زخم‌های نکروز شده باید هر ۲ الی ۳ روز یکبار عوض شوند و این در حالیست که زخم‌های گرانوله شده (گرنولاسیون زخم به تشکیل بافت جدید و عروق خونی در محل زخم طی فرایند ترمیمی گفته می شود.) باید هر ۳ تا ۴ روز یکبار پانسمانشان عوض شود. پانسمان زخم‌های اپیتلیال شده (بازسازی اپیدرم بر روی سطح زخم با ضخامت جزئی یا در تشکیل بافت اسکار بر روی یک زخم با ضخامت کامل، اپیتلیال شدن نامیده می شود.) را نیز می‌توان هر ۵ تا ۷ روز یکبار تعویض کرد.

نکات مراقبتی به هنگام استفاده از چسب کامفیل


 

نکات مراقبتی به هنگام استفاده از چسب کامفیل

کلونیزه شدن زخم‌ بستر یا همان تجمع بیش از حد باکتری ها در محل زخم، یک اتفاق شایع در فرایند درمان زخم بستر می‌باشد. ولی اگر این کلونیزه شدن زخم، به مرور زمان تبدیل به عفونت شود، باید در اسرع وقت درمان پزشکی روی آن انجام شده و همچنین چسب کامفیل استفاده شده، مکرراً عوض شود.

موارد منع مصرف چسب کامفیل


به هیچ عنوان نباید از این چسب ها برای پوشاندن ماهیچه ها یا استخوان بیرون زده از زخم استفاده کرد. همچنین افرادی که به مواد تشکیل دهنده چسب، حساسیت دارند نیز نباید از این چسب ها استفاده کنند. به خاطر داشته باشید که چسب کامفیل برای پانسمان زخم‌های شدید و عمیق اصلاً مناسب نمی‌باشد.

سایر کاربردهای چسب کامفیل


علاوه بر پانسمان زخم بستر، می‌توان از چسب کامفیل برای درمان سایر زخم‌های با ترشح کم تا متوسط، از جمله زخم‌های پا، سوختگی‌های سطحی، جراحات پس از عمل جراحی و سایر موارد مشابه استفاده کرد. همچنین این چسب بنابر نوع زخم، می‌تواند تا حداکثر ۷ روز روی زخم بماند.

چسب کامفیل تا چه حد قابل اعتماد است؟


طبق آمارهای موجود، از چسب پانسمانی کامفیل به مدت ۳۰ سال است که در درمان انواع زخم‌ها استفاده می‌شود. امروزه نیز به علت کارآمدی بالای این چسب ها و قابل اعتماد بودنشان، کلینیک ها و مطب‌های بسیاری این محصول را برای بیماران خود تجویز می‌کنند.

قیمت چسب کامفیل


چسب کامفیل انواع مختلفی دارد و بنابراین قیمت‌ها هم متفاوت هستند. قیمت چسب کامفیل در بازار از 120 هزار تومان تا 3 میلیون تومان متغیر می‌باشد.

سؤالات متداول


چسب کامفیل از چه موادی تشکیل شده است؟

چسب کامفیل، از ذرات سدیم کربوکسی متیل سلولز (CMC) جذب کننده رطوبت تشکیل شده است که توسط یک غشاء چسبناک احاطه شده است. همچنین از آلژینات کلسیم به منظور افزایش قدرت جذب این چسب ها استفاده شده است.

موارد مصرف چسب کامفیل کدامند؟

برای پانسمان:

  • سوختگی‌های سطحی
  • زخم بستر
  • زخم‌های پاها
  • زخم‌های بعد از عمل جراحی

چندوقت یکبار باید چسب های پانسمانی کامفیل را عوض کرد؟

هر ۳ تا ۵ روز یکبار می‌توان این چسب ها را بدون آنکه به زخم بچسبند تعویض کرد.

نحوه استفاده از چسب کامفیل چگونه است؟

به اندازه ابعاد زخم خود از چسب بریده و به آرامی روی محل زخم قرار داده و لایه رویی چسب را بکنید و سپس با فشار ملایمی آن را روی زخم فیکس کنید.

آیا چسب کامفیل ضد آب است؟

این چسب ها در برابر بخار آب نفوذ پذیر بوده، اما در برابر ترشحات و میکروارگانیسم ها نفوذ ناپذیر می‌باشند. همچنین این پانسمان ضد آب است و بیمار می‌تواند به راحتی با آن حمام کند.

زنبیل خرید
تماس با کلینیک
× مشاوره در واتساپ