مطب درمان زخم آسا

آلوورا برای زخم: خواص، ترمیم و تاثیر در درمان

آلوورا برای زخم
فهرست مطالب

آسیب‌های پوستی بر سلامت جسم و روان انسان تأثیر منفی می‌گذارند و چگونگی بهبود زخم مورد توجه بسیاری از متخصصین می‌باشد. استفاده از پانسمان یک روش موثر در بازسازی پوست محسوب می‌شود.

آلوورا یک گیاه دارویی و دارای ترکیبات پیچیده و خواص درمانی مختلف می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که آلوورا تاثیر بسیار زیادی بر بهبود زخم دارد. استفاده از آلوورا برای زخم و افزودن این این گیاه به پانسمان روش موثری در درمان زخم به شمار می‌رود.

گیاه آلوورا دارای تاثیرات مثبت دیگری نیز می‌باشد، ولی بایستی به عوارض احتمالی مصرف این گیاه مانند واکنش‌های آلرژیک نیز توجه شود. پیش از استفاده از آلوورا برای زخم بایستی با پزشک مشورت شود.

بایستی توجه شود که آلوورا یا دیگر روش‌های درمانی طبیعی مشابه به عنوان درمان مکمل و جایگزین در نظر گرفته شوند و شخص نباید تنها از این روش برای درمان عارضه خود استفاده کند، چرا که در این صورت نتایج درمان محدود بوده و در برخی از موارد بی‌اثر و یا حتی مضر خواهد بود.

مزایای استفاده از آلوورا

مزایای استفاده از آلوورا

در ارتباط با خواص آلوورا برای زخم بایستی ذکر شود که استفاده از آلوورا می‌تواند در بهبود زخم موثر باشد، ولی این گیاه دارای خواص دیگری نیز می‌باشد. برخی از مزایای این گیاه عبارتند از:

  • تسکین مشکلات مربوط به روده‌ها. آلوورا سرشار از مواد معدنی است که برای روده‌ها مفید هستند.
  • کاهش ورم ناشی از التهاب مفصل. آلوورا دارای خواص ضد التهابی جهت رفع ورم مرتبط با التهاب مفصل می‌باشد.
  • بهبود ضایعات ناشی از پسوریازیس. این عارضه با استفاده از ژل آلوورا به طور مستقیم بر روی پوست بهبود پیدا می‌کند.
  • عفونت لثه. استفاده از آلوورا بر روی لثه در رفع عفونت لثه‌ها موثر است.
  • آسیب‌دیدگی‌های چشم. آلوورا را می‌توان در قسمت چشم مورد استفاده قرار داد. پیش از به‌کارگیری این روش بایستی با پزشک مشورت شود.
  • پیچ‌خوردگی و کشیدگی. استفاده از آلوورا بر روی عضله‌ای که دچار پیچ‌خوردگی یا کشیدگی شده است می‌تواند به تسکین درد کمک کند.
  • احتقان یا انسداد ریه. آلوورا می‌تواند سبب باز شدن ریه و درمان احتقان و گرفتگی شود.

آلوورا برای ترمیم زخم

آلوورا برای ترمیم زخم

گیاه آلوورا سبب تسریع روند بهبود زخم می‌شود و از زمان باستان به این منظور استفاده می‌شده است. به غیر از این مورد، آلوورا برای اهداف زیر نیز استفاده می‌شود:

درمان سریع زخم

زخم‌ها نه تنها دردناک هستند بلکه می‌توانند منجر به بروز عفونت نیز بشوند. ژل آلوورا می‌تواند به بهبود کبودی ناشی از زمین خوردن و یا زخم ناشی از آسیب‌دیدگی کمک کند. این گیاه همچنین در رفع شقاق و زخم‌های ناحیه مقعد نیز موثر است.

بر طبق تحقیقات انجام شده، آلوورا در بهبود زخم موثر است. محققین عقیده دارند که خواص شفابخش آلوورا به علت مکانیزم دفاعی آنتی اکسیداتیو این گیاه می‌باشد. آلوورا دارای خواص ضد درد و ضد التهابی می‌باشد. ژل آلوورا سبب مرطوب شدن پوست، تکثیر سریع سلول‌های پوستی و تسکین خارش می‌شود.

توجه: آلوورا برای درمان زخم‌های باز مناسب نمی‌باشد. در صورت وجود زخم باز، از قرار دادن آلوورا بر روی پوست خودداری کرده و پیش از استفاده از این روش با پزشک مشورت کنید.

بهبود زخم‌های دیابتی

درمان زخم‌های دیابتی دشوار می‌باشد. در ارتباط با استفاده از آلوورا برای زخم دیابتی بایستی به دو نکته توجه شود. از آلوورا نباید به عنوان تنها روش درمان استفاده شود بلکه بایستی به عنوان یک روش مکمل جهت تسریع روند بهبود زخم به کار برده شود. همچنین اگر زخم دیابتی جزو زخم‌های باز محسوب شود، بایستی از به‌کارگیری آلوورا خودداری شود، چرا که می‌تواند به جای بهبود زخم سبب تحریک و در نهایت بروز عوارض دیگر شود.

پیش از استفاده از آلوورا برای زخم دیابتی بایستی با پزشک مشورت شود. پزشکان با انواع زخم آشنا هستند و می‌توانند در ارتباط با استفاده یا عدم استفاده از آلوورا شخص را راهنمایی کنند.

درمان زخم بستر

زخم بستر پس از قرارگیری در معرض فشار مداوم بر روی بدن ایجاد شده و بر حسب شدت می‌تواند از احساس درد خفیف تا زخم‌های عفونی متفاوت باشد. آلوورا می‌تواند به درمان زخم بستر خفیف کمک کند (در صورتی که زخم باز نباشد). در مورد استفاده از آلوورا برای زخم بستر بایستی ذکر شود که استفاده از این روش در مواقعی دارای بیشترین تاثیر است که از آلوورا به عنوان یک اقدام پیشگیرانه و زمانی که احتمال ایجاد زخم بستر وجود دارد، استفاده شود.

آلوورا دارای خواص ضدالتهابی است و به پوست در جهت تحمل فشار کمک می‌کند. آلوورا همچنین سبب تولید کلاژن شده و در نهایت به افزایش انعطاف‌پذیری پوست و کاهش احتمال بروز زخم بستر کمک می‌کند.

در ارتباط با استفاده از آلوورا برای زخم بستر باید توجه شود که در صورت وجود زخم باز نباید از آلوورا استفاده شود و پیش از استفاده از این گیاه بایستی با پزشک مشورت شود.

برای اطلاعات بیشتر مقاله درمان زخم بستر با آلوورا را مطالعه کنید.

درمان زخم واژن

آلوورا دارای PH به میزان 4.5 می‌باشد و در نتیجه برای درمان زخم واژن بسیار ایمن محسوب می‌شود. آلوورا با داشتن خواص ضد میکروب و ضد قارچ، می‌تواند به تسکین یا کاهش عفونت باکتریایی یا قارچی کمک کند. می‌توان از آلوورا برای زخم واژن استفاده کرد. به این منظور لایه نازکی از آلوورا را داخل و بر روی واژن قرار داده و منتظر بمانید تا کاملاً خشک شود و سپس آن را پاک کنید.

کمک به بهبود سوختگی

آلوورا برای بهبود سوختگی و کبودی بسیار مناسب می‌باشد. بر طبق تحقیقات انجام شده، آلوورا می‌تواند سبب کاهش زمان بهبود سوختگی شود. این گیاه همچنین به جلوگیری از قرمزی، خارش و ایجاد عفونت کمک می‌کند. در مورد استفاده از آلوورا برای جای زخم بایستی توجه شود که ژل آلوورا نه تنها سبب تسریع روند بهبود می‌شود بلکه به رفع جای زخم نیز کمک می‌کند. این گیاه در تسکین درد و کاهش التهاب موثر است. به این منظور محل مورد نظر را با آب خنک بشویید و سپس یک تکه یخ بر روی این ناحیه مالیده و در نهایت از آلوورا در ناحیه سوختگی استفاده کنید.

بهبود آفتاب‌ سوختگی

آلوورا دارای تاثیر بسیار زیادی در بهبود آفتاب‌ سوختگی و آسیب‌های ناشی از نور خورشید دارد. این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است و در نتیجه سبب کاهش قرمزی و درد می‌شود. همچنین، این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی است که سبب تحریک تولید کلاژن می‌شوند. آلوورا در مرطوب کردن و آبرسانی به پوست موثر است.

آلوورا از پوسته شدن لایه فوقانی پوست که پس از آفتاب‌ سوختگی ایجاد می‌شود جلوگیری می‌کند. ژل آلوورا با افزایش استحکام و انعطاف‌ پذیری به بهبود پوست کمک می‌کند.

درمان زخم‌های دهانی

بروز زخم‌های دهانی در بسیاری از افراد شایع می‌باشد. هر شخصی حداقل یک بار در طول عمر خود دچار این عارضه می‌شود. زخم دهانی دردناک و آزاردهنده می‌باشد. آلوورا دارای خاصیت ضد التهابی است و در بهبود زخم موثر می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که آلوورا می‌تواند سبب تسریع روند بهبود زخم دهانی شود. این گیاه همچنین سبب کاهش اندازه زخم و تسکین درد می‌شود. مصرف موضعی و خوراکی آلوورا به این منظور موثر می‌باشد.

بهبود شقاق یا ترک خوردگی نوک سینه

شقاق نوک سینه در بین مادران در دوران شیردهی شایع می‌باشد. استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده در این ناحیه ممکن است روش مناسبی محسوب نشود. بر طبق تحقیقات انجام شده، آلوورا می‌تواند در بهبود شقاق نوک سینه موثر باشد. به این منظور از آلوورا به تعداد 3 بار در روز و یا هر بار پس از شیر دادن به نوزاد، استفاده کنید. ژل آلوورا سبب تسکین درد و رفع کبودی ناشی از ترک خوردگی نوک سینه می‌شود. از پاک کردن ژل پیش از شیر دادن به نوزاد اطمینان حاصل کنید.

بهبود نیش حشرات

نیش حشرات می‌تواند دردناک باشد و استفاده از آلوورا در تسکین درد نیش حشرات بسیار موثر است. این گیاه دارای خواص ضد باکتری و ضد عفونی‌ کننده است و به تسکین درد، خارش، ورم و عفونت کمک می‌کند. ژل آلوورا برای رفع درد نیش پشه بسیار مناسب است. به این منظور، ناحیه مورد نظر را با صابون و آب سرد بشویید. سپس پوست را خشک کنید و ژل آلوورا را در ناحیه مورد نظر استفاده کنید. پیش از پوشاندن این ناحیه با پارچه چند دقیقه منتظر بمانید. این روش سبب تسکین سریع درد ناشی از نیش حشرات می‌شود.

نحوه استفاده از آلوورا بر روی زخم

استفاده از آلوورا بر روی زخم

نحوه استفاده از گیاه آلوورا برای بهبود زخم ساده می‌باشد. طریقه استفاده از آلوورا برای زخم شامل مراحل زیر می‌باشد:

  1. یکی از برگ‌های آلوورا را جدا کرده و ژل داخل آن را خارج کنید. به این منظور برگ‌ را نصف کنید و ماده شفاف ژل‌مانند داخل آن را خارج کنید.
  2. سپس مقداری پنبه و یا یک قطعه گاز استریل آماده کنید و بر روی زخم بمالید تا زمانی که خونریزی متوقف شود. در صورتی که زخم بسته شده باشد، پیش از استفاده از ژل زخم را به طور کامل پاک کنید.
  3. ژل خارج شده از برگ آلوورا را روزانه بر روی زخم مورد استفاده قرار دهید. این کار سبب تسریع روند بهبود زخم می‌شود.

آلوورا برای رفع کبودی که ممکن است پس از بهبود زخم بر روی پوست ایجاد شود، مفید است.

عوارض احتمالی استفاده از آلوورا

عوارض استفاده از آلوورا

استفاده از آلوورا به شکل موضعی برای مشکلات خفیف پوستی در بیشتر افراد یک روش ایمن محسوب می‌شود. البته امکان بروز واکنش آلرژیک و تحریک پوستی وجود دارد. هیچگاه نباید از آلوورا بر روی زخم‌ها یا سوختگی شدید استفاده شود.

اشخاص بایستی به نحوه واکنش بدن به آلوورا دقت کنند و بروز هرگونه حساسیت یا واکنش منفی را ارزیابی کنند. در صورت وجود آلرژی به سیر، پیاز یا گل لاله نباید از آلوورا استفاده شود. دو هفته پیش از انجام هر گونه جراحی از مصرف آلوورا بایستی خودداری شود.

زنانی که باردار هستند و یا در دوران شیردهی قرار دارند و همچنین کودکان زیر 12 سال، بایستی از مصرف خوراکی آلوورا خودداری کنند.

در صورت وجود عارضه‌های زیر از مصرف داخلی آلوورا باید خودداری شود:

  • هموروئید
  • عارضه‌های مرتبط با کلیه
  • اختلالات کلیوی
  • عارضه‌های قلبی
  • بیماری کرون
  • کولیت زخمی
  • انسداد روده
  • دیابت

عوارض احتمالی استفاده از آلوورا شامل:

  • مشکلات مرتبط با کلیه
  • وجود خون در ادرار
  • کاهش سطح پتاسیم
  • ضعف عضلانی
  • اسهال
  • حالت تهوع یا درد معده
  • عدم تعادل الکترولیت

در صورت مصرف داروهای زیر، پیش از استفاده از آلوورا بایستی با پزشک مشورت شود، چرا امکان دارد آلوورا با داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • داروهای ادرارآور
  • داروهای گیاهی و مکمل‌های دارویی
  • کورتیکواستروئید
  • دیگوکسین (لانوکسین)
  • وارفارین (کومادین، جانتوون)
  • سووفلوران (اولتان)
  • داروهای محرک ضد یبوست
  • داروهای دیابت

روش‌های دیگر برای درمان زخم

با وجود این که آلوورا در تسریع روند بهبود برخی از زخم‌ها موثر است، تاثیرات مفید این دارو محدود هستند و برای درمان برخی دیگر از انواع زخم بایستی از روش‌های دیگر استفاده شود.

پزشک زخم ایجاد شده را ارزیابی کرده و در جهت انتخاب بهترین گزینه درمانی به شخص کمک خواهد کرد. دیگر روش‌های درمان زخم شامل:

  • استفاده از داروهای ضد باکتری
  • پانسمان‌های مهندسی زیستی
  • کامپرشن تراپی (درمان با استفاده از فشار)
  • آفلودینگ زخم (کاهش فشار از روی زخم)
  • بستن زخم با استفاده از وکیوم
  • دبریدمان زخم
  • درمان با اکسیژن هایپرباریک

یادگیری نحوه مراقبت از زخم از اهمیت زیادی برخوردار است. پس از مراجعه به پزشک، علاوه بر درمان زخم نحوه مراقبت و کمک به بهبود زخم در منزل نیز به شخص آموزش داده خواهد شد.

نکات کلی در ارتباط با استفاده از آلوورا برای بهبود زخم

استفاده از آلوورا برای بهبود زخم

استفاده از آلوورا برای بهبود زخم به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. آلوورا علاوه بر فواید بسیار زیادی که برای سلامتی دارد، در تسریع روند بهبود زخم نیز بسیار موثر است.

محققین در حال کشف روش‌های مختلف استفاده از آلوورا هستند. پیش از استفاده از آلوورا  خصوصاً در صورت مصرف دارو، بایستی با پزشک مشورت شود. بایستی توجه شود که نباید از آلوورا به عنوان تنها روش درمان استفاده شود و و آلوورا بایستی به صورت یک روش درمانی مکمل به کار برده شود. در صورت وجود زخم مزمن بایستی جهت انتخاب بهترین گزینه درمانی به پزشک مراجعه شود.

سوال‌های رایج در مورد استفاده از آلوورا برای درمان زخم

آیا آلوورا در بهبود زخم موثر است؟

تحقیقات زیادی در جهت اثبات تاثیرات مثبت آلوورا در بهبود زخم وجود دارند. این گیاه سبب تسریع روند بهبود زخم می‌شود.

آیا استفاده از آلوورا به طور مستقیم بر روی زخم باز امکان‌پذیر است؟

از آلوورا بایستی برای بهبود مشکلات خفیف پوستی و سوختگی‌های جزئی استفاده شود. در ارتباط با استفاده از آلوورا برای زخم باز بایستی توجه شود که این گیاه نباید بر روی زخم باز مورد استفاده قرار گیرد.

آلوورا چه تاثیری بر روی زخم دارد؟

ژل آلوورا حاوی موادی به نام گلیکوپروتئین و پلی‌ساکارید می‌باشد. گلیکوپروتئین با رفع درد و التهاب سبب تسریع روند بهبود شده و پلی‌ساکارید نیز سبب تحریک رشد و ترمیم پوست می‌شود.

آیا می‌توان هر روز از آلوورا استفاده کرد؟

بله. 80 درصد از حجم ژل آلوورا را آب تشکیل می‌دهد. همچنین انواع ویتامین، مواد مغذی و مواد معدنی نیز در آلوورا وجود دارند که برای استفاده مداوم ایمن محسوب می‌شود.

آیا استفاده از آلوورا بر روی سطح پوست امکان‌پذیر است؟

استفاده از آلوورا بر روی سطح پوست یک روش ایمن محسوب می‌شود، ولی آلوورا نباید بر روی زخم باز یا عمیق استفاده شود.

آلوورا پس از چه مدتی فاسد می‌شود؟

آلوورا مانند هر گیاه یا ماده طبیعی دیگری پس از گذشت مدت زمان معینی فاسد می‌شود. ماندگاری آلوورا به نوع محصولی که از آن استفاده می‌کنید (مانند ژل، لوسیون، آبمیوه، عصاره، برگ خام) بستگی دارد.

زنبیل خرید
تماس با کلینیک
× مشاوره در واتساپ